گرفتگي بيولوژيكي دستگاه آب شيرين كن
يكي از مهم ترين و مشكل ترين مسائل بهره برداري كه بايد در سيستم هاي RO پيش بيني شوند، رشد ميكروب ها در سطح غشاست. رسوب ناشي از حضور و رشد اين ميكروب ها به گرفتگي بيولوژيكي منسوب است.
تمامي واحدهاي تصفيه آب صنعتي و طبيعي داراي دامنه گسترده اي از ميكروب ها شامل باكتريا، پروتوزوا ( تك ياختگان ) و جلبك ها مي باشند. اين ارگانيسم ها به طور قابل توجهي به صورت مواد ميكروبي تجمع يافته و در لجن و گل و لاي موجود در سطح غشا رشد و نمو مي كنند كه موجب محدود كردن جريان در غشا گردد. هنگام كه تجمع مواد ميكروبي در سطح و رسوب گذاري در غشا، ممكن ايت خارج كردن آن ها بسيار مشكل و يا ناممكن گردد.
كلرزني موثرترين روش كنترل گرفتگي بيولوژيكي است. در بسياري از سيستم ها، به منظور كنترل رسوب گذاري، ميزان باقيمانده كلر در آب تغذيه كننده در حد 1 ميلي گرم در ليتر نگاه داشته مي شود. گاهي اوقات افزايش تا حد 10 ميلي گرم در ليتر ضروري است.
غشاهاي استات سلولزي CA قادرند در برابر مقادير تقريبا بالاي كلر، براي مدت كوتاهي مقاومت نمايند. ولي غشاهاي پلي آميد PA مقادير محسوس كلر را نمي تواند تحمل نمايند. در صورت استفاده از روش كلرزني در سيستم هاي RO مجهز به غشا PA، كلرزني صورت گيرد، به كارگيري فرآيند كلرزدايي ( كاهش كلر ) ضروري است.
- چهارشنبه ۰۳ دی ۹۹ | ۱۰:۴۳ ۱۲ بازديد
- ۰ نظر