تصفيه پساب رنگرزي

پيمانكار تصفيه آب، فاضلاب و هوا

تصفيه پساب رنگرزي

 

تصفيه پساب سنگ شوري

پساب سنگشوري داراي آلاينده هايي مانند روغن و رنگ و... است كه به لحاظ زيست محيطي حذف اين آلاينده ها از اهميت خاصي برخوردار است.اين واحدها به علت استفاده از پرمنگنات و دارا بودن سورفاكتانت باعث تغيير شيميايي كيفيت آب ميشوند.
آلودگي ناشي از فعاليت سنگشوري ها، با غلظت و تنوع بالاي آلودگي ها تاثيرات پيچيدهاي بر منابع پذيرنده پساب دارد. ولي متاسفانه از كنار اين منبع آلاينده بسيار راحت گذر ميشود. نكته حائز اهميت عدم آگاهي و دانش كافي مردم و بالاخص مسئولين سنگشوري ها از اثرات مخرب پسابهاي آلاينده واحدهاي مزبور برمحيط زيست است.
بسياري از سنگشوري ها و اغلب مردم ناآگاهانه نسبت به تخليه فاضلاب آلوده به چاهها، نهرهاي عمومي اقدام ميكنند.اين درحالي است كه امروزه دراكثر كشورهاي پيشرفته دنيا واحدهاي سنگشوري مجهز به سيستم تصفيه فاضلاب و استفاده مجدد از پساب هستند.
اما فارغ از عدم آگاهي و دانش كافي مردم و مسئولين سنگشوري ها از اثرات مخرب پسابهاي آلاينده سنگشوري ها،در صورت سهل انگاري در نظارت بر واحدهاي سنگشوري ها، تجربه امروز آلودگي آبهاي آشاميدني به نيترات اين بار در مورد آلودگي آبها به تركيبات سمي تكرارميشود.
صنعت رنگرزي با پراكندگي بسيار زياد يكي از صنايع كشور محسوب مي گردد. كارخانجات متعدد رنگرزي اعم از رنگرزي پارچه و نخ در گوشه و كنار كشور مشغول فعاليت هستند. فاضلاب اين صنعت به طور معمول مربوط به بخش شستشوي اوليه، رنگرزي و شستشوي پس از رنگرزي مي باشد.

با توجه به اينكه پساب صنايع رنگرزي معمولا تركيب رقيقي از مواد شيميايي مختلف مصرفي در اين صنعت، از جمله دترژنت ها، مواد سفيد كننده، رنگ هاي مختلف و بسيار متنوع، اسيدهاي آلي، مواد تثبيت كننده و غيره... مي باشد، روش تصفيه و حذف آلاينده هاي اين صنعت نيز بايد با توجه به تصفيه پذيري آلاينده ها صورت بگيرد. از طرف ديگر جريان حجمي و كميت پساب هاي رنگرزي بسيار متفاوت است و تابع نوع توليد و روش رنگرزي، كيفيت مواد اوليه و كيفيت محصول توليد شده دارد.

طبق بررسي هاي انجام شده به نظر مي رسد كه در صنعت رنگرزي به ازاء رنگرزي و تكميل هر كيلو الياف در حدود 30 الي 60 ليتر آب مصرف مي شود كه به طور عمده به صورت پساب تخليه مي گردد. الياف پنبه آب نسبتاً بيشتري مصرف مي نمايند و به دليل كاربرد رنگ هاي خاص پساب هايي با غلظت بيشتر ايجاد مي كنند. همچنين الياف پشمي معمولاً به شستشوي بيشتري نياز داشته و از رنگ هايي استفاده مي نمايند كه داراي تصفيه پذيري كمتري مي باشند. اما به طور كلي مي توان گفت كه در همه پساب هاي رنگرزي مشكل رنگ و مواد معلق و شناور و تركيبات معدني وجود دارد. لذا در تصفيه پساب هاي صنعت رنگرزي معمولاً تلفيقي از روش هاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي استفاده مي شود.
شركت مهندسين پالود صنعت نيكان با درك موقعيت موجود، اقدام به بومي سازي تكنولوژيهاي به كار رفته در كشورهاي پيشرفته نموده و با در نظر گرفتن استانداردهاي تصفيه و نيز با هدف به حداقل رساندن هزينه هاي تصفيه فاضلاب هاي صنعتي آماده همكاري در تصفيه فاضلاب كارخانجات رنگرزي كشور مي باشد.كليه سيستم هاي تصفيه فاضلاب طراحي شده را مي توان در قالب تصفيه خانه هاي بتني و پكيج هاي فلزي يا پلي اتيلني اجرا نمود. لطفاً جهت اطلاع از روشهاي نوين تصفيه موجود و كسب اطلاعات بيشتر، با كارشناسان اين شركت تماس حاصل فرماييد.

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.