علت خورندگي آب

پيمانكار تصفيه آب، فاضلاب و هوا

علت خورندگي آب

 

علت خورندگي آب

تعريف خاصي براي كيفيت خورندگي آب وجود ندارد زيرا فاكتورهايي چند در اين خاصيت نقش دارند كه هريك  بايد بصورت جداگانه بررسي گردند. با وجود اين در بين عوامل فراوان خورندگي سه صفت ويژه آب خام در خورندگي فلزات بوسيله آن مسئول مي باشند. اين صفات بشرح زير است:

  1. PH پايين يا اسيدي بودن آب
  2. CO2 آزاد بالا، يعني دي اكسيد كربن زياد
  3. عدم وجود سختي و قليائيت موقت

آب هايي كه داراي خاصيت خورندگي مي باشند عبارتند از: آب هاي سبك مردابي، آب هاي چاههاي كم عمق داراي PH پايين با سختي موقت كم و سختي دائم زياد، آب هاي آهن دار، آب هاي گچ و آهك دار با محتوي CO2 بالا، آب هاي حاوي ماسه سبز و ذغال سنگ و آب هاي داراي كلر و يا كلر آزاد باقي مانده

براي آزمايش خاصيت خورندگي آب مي توان آنرا مدتي در تماس با پودر سنگ مرمر يا گچ قرار داد. آزمايشهاي اوليه و نهايي تعيين PH نشان مي دهند كه آيا آب كلسيم را در خود حل نموده و يا اينكه كلسيم ته نشين شده است اگر كلسيم در آب حل شده باشد، آب احتمالا بر روي آهن و فولاد و همچنين سيمان خورندگي دارد.

مساله مهمي كه همواره در مورد آزمايش هاي خورندگي آب بايد كنترل نمود بررسي قابليت حل شدن سرب در آن مي باشد، زيرا از آنجايي كه سرب عنصر سمي است و قابليت تجمع در بدن دارد مسائلي در رابطه با لوله كشي آب از جنس سرب پيش مي آيد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.