كلرزني فاضلاب
هدف از ضدعفوني كردن فاضلاب يا پساب تصفيه شده از بين بردن كليه عوامل بيماريزا در آنها و جلوگيري از ورود اين عوامل به محيط زيست است، در سالم سازي فاضلاب تصفيه شده علاوه بر از بين بردن كلي فرمها كه مشخص ترين ارگانيسم فاضلاب است ساير انواع ميكروارگانيزم هاي موجود در آن نيز غير فعال خواهد گرديد.
مهمترين ماده اي كه در حال حاضر براي سالم سازي فاضلاب و پساب تصفيه شده مورد استفاده قرار مي گيرد گاز كلر و تركيبات كلردار نظير هيپوكلريت كلسيم ( آب ژاول ) و غيره است.
اگر فاضلاب يا پساب تصفيه شده محتواي تركيبات گوگردي، آهن، تركيبات ازتي به صورت آمونياك و نيتريت باشد، قسمت مهمي از گاز كلر با تركيبات كلردار تزريقي صرف اكسيداسيون اين مواد خواهد شد.
در كلرزني فاضلاب، همواره بايد به موارد زير توجه كرد:
- هر چه زمان تماس كلر با فاضلاب بيشتر باشد اثر ضدعفوني كنندگي كلر آن زيادتر خواهد بود.
- هرچه درجه حرارت فاضلاب بيشتر باشد اثر ضدعفوني كنندگي كلر زيادتر است.
- هر چه pH فاضلاب بالاتر باشد تاثير كلر در سالم سازي كمتر است.
كلر قادر است كيست هاي Histolitica و بعضي انواع ويروس مانند Coxacki را نابود نمايد.
گاز كلر در كپسولهاي 60، 350، 500 و 1000 كيلويي به صورت كلر مايع و يا هيپوكلريت به صورت پودر يا دانه اي با محتوي 50-70 درصد كلر فعال در بازار موجود است.
هيپوكلريت نيز بعد از انحلال در آب و ته نشين شدن اكسيد كلسيم مورد استفاده واقع مي شود، هر كپسول كلر قادر است 6-10 كيلو كلر در ساعت به فاضلاب تزريق نمايد.
حوضهاي كلرزني بايد طوري ساخته شود كه اولا تماس لازم بين فاضلاب و كلر را برقرار كند، ثانيا سرعت جريان فاضلاب در آنها طوري باشد كه مواد معلق موجود در فاضلاب تصفيه شده در آن ته نشين گردد.
عوامل موثر در اختلاط كلر با فاضلاب
عوامل موثر كه در اختلاط كلر با فاضلاب و پساب موثر هستند عبارتند از:
- نوع مواد معلق
- ويسكوزيته
- زمان اختلاط و انعقاد
- شدت بهم زني
- شنبه ۰۴ اردیبهشت ۰۰ | ۱۱:۴۹ ۲۱ بازديد
- ۰ نظر