كاربرد ازن در مرغداري
پرورش مرغ به شكل سنتي از زمان هاي خيلي قديم در ايران معمول بوده است. گوشت مرغ بعنوان يكي از اصلي ترين غذاهاي ايرانيان در جشن ها، مهماني ها و مراسم مختلف بوده است. از آنجايي كه گوشت قرمز قيمت بالاتري دارد بيشتر خانواده هاي ايراني از گوشت مرغ جهت برآورده ساختن نيازهاي پروتئين بدن خود استفاده مي كنند.
يكي از مشكلات در مرغداري ها كه باعث ايجاد انواع بيماري در مرغداري و همچنين تلفات و ميزان رشد پايين در پرورش طيور بوجود مي آيد معضل بوي آمونياك است. فضولات مرغ بمحض خروج و تركيب با آب از اوره تبديل به آمونياك مي شود.
در اثر رشد ميكروارگانيسم ها و باكتري هاي بي هوازي، آمونياك تبديل به نيترات مي شود. اين واكنش در فاز اسيدي منجر به توليد سولفيد هيدروژن مي شود.
غلظت بالاي سولفيد هيدروژن باعث مرگ و مير و غلظت پايين آن باعث ايجاد بيماري هاي ميكروبي و تنفسي در طيور مي شود.
اثر گاز سولفيد هيدروژن براي طيور بسيار آزاردهنده است. چشم جوجه در اثر برخورد گاز هيدروژن و آمونياك دچار سوزش مي گردد. اين سوزش چشم باعث مي گردد جوجه چشمش را بار نكند و خوراك دانه را مصرف نكند. در اثر عدم مصرف دانه جوجه سوهاضمه مي گيرد و با ضعيف شدن بدن و سيستم ايمني، جسم جوجه ميزبان بيماري هاي بعدي مي گردد. و به اين صورت بيماري بيشتر و تلفات بالاتر مي رود.
گاز ازن يك روش موثر و كارا براي اين منظور است. عمل ضدعفوني با ازن به عنوان يك مكمل، تاثير ضدعفوني با گاز ازن را در مرغداري ها دوچندان مي شود. در شستشو با آب ازن دار نيازي به شستشوي مجدد نبوده و باقي مانده اي جز اكسيژن نخواهد داشت. ازن در بستر نفوذ مي كند و آمونياك موجود در هواي سالن را اكسيد و تبديل به تركيبات بي ضرر مي كند. طيف اثربخشي ازن وسيع بوده و ضمن تاثير بر روي ميكروارگانيسم ها، مي تواند انگل ها، تك ياخته ها، جلبك ها، سخت پوستان و حتي كيست و اسپور را از بين ببرد.
روش ازن زني به دو صورت در فرآيند ضدعفوني پايان دوره انجام مي گيرد:
- اسپري گاز ازن در دز بالا در سالن
- شستشوي تجهيزات و بستر با آب ازن دار
براي افزايش قابليت توصيه مي شود هر دو صورت ضدعفوني انجام شود.
- شنبه ۰۸ آذر ۹۹ | ۱۷:۴۷ ۱۶ بازديد
- ۰ نظر