انواع ممبران آب شيرين كن
دو نوع از معمول ترين انواع ممبران آب شيرين كن
- استات سلولز CA
- پلي آميد PA
اولين ممبران آب شيرين كن RO كه آرايشي به صورت مارپيچي دارند. از مواد استات سلولزي ساخته شده اند. اغلي غشاهاي CA امروزي از تركيبات تري استات سلولز / دي استات سلولز با سطح غشاي فعال و با ضخامت 0/1 تا 2 ميكرون ساخته شده اند. كه روي لايه محافظ متخلخلي با ضخامت 100 تا 200 ميكرون قرار دارند.
اين غشاها به صورت برگشت ناپذير يا نامتقارن مي باشند و تنها زماني موثر هستند كه روي سطح فعال آن ها محلول غليظي به كار رود.
مزاياي ممبران آب شيرين كن CA
مقاومت در مقابل عوامل اكسيد كننده مانند كلر آزاد و كلروآمين ها در آب تغذيه كننده تا غلظت 1 ميلي گرم در ليتر است. اين خصوصيت در جايي كه احتمال گرفتگي بيولوژيكي زياد است، اهميت مي يابد.
با توجه به آنكه غشاهاي CA در معرض تجزيه شيميايي و يا پديده هيدروليز قرار دارند، اگر چنانچه pH آب تغذيه كننده در خارج از محدوده 3/5 تا 7/5 باشد، اغلب سيستم ها به تزريق اسيد نياز دارند. تثبيت pH آب تغذيه كننده، در حد 6/5 مي تواند طول عمر غشا تا 3 سال بيشتر را نتيجه دهد.
استفاده طولاني مدت از فشار بالاتر از 35 بار مي تواند باعث فشردگي غير قابل برگشت لايه متخلخل CA شود.
غشا پلي آميدي PA
غشاهاي پلي آميدي PA براي اولين بار به شكل رشته هاي توخالي معرفي شدند اما در حال حاضر اغلب به صورت المان هاي مارپيچي استفاده مي شوند. غشاهاي پلي آميدي امروزي از يك لايه نازك مواد پلي آميد آروماتيك با ضخامت 0/04 تا 0/1 ميكرون تشكيل شده اند كه بوسيله لايه اي با تخلخل بيشتر و با ضخامت 75 ميكرون از جنس پلي سولفون به صورت كمپوزيت لايه نارك حمايت مي شوند.
غشاهاي pA به منظور مقاومت در برابر فشردگي اتصالات عرضي داشته و سرعت جريان در اين غشاها بسيار بالاتر از غشاهاي CA است.
- دوشنبه ۱۶ فروردین ۰۰ | ۱۰:۰۹ ۱۰ بازديد
- ۰ نظر