مراحل تصفيه آب شيرين كن

پيمانكار تصفيه آب، فاضلاب و هوا

مراحل تصفيه آب شيرين كن

 مراحل تصفيه آب شيرين كن

تصفيه مقدماتي:

تصفيه مقدماتي در آب شيرين كن به منظور استفاده بهينه از غشاها و افزايش زمان كاركرد غشا انجام مي يگرد و در طي اين عمليات آب را آماده عبور از روي غشا مي نمايند.

اين عمليات عبارت است از:

جداسازي ذرات جامد معلق موجود در آب ورودي

مواد معلق و كلوئيدي موجود در آب سبب گرفتگي غشا مي شود. براي اين منظور آب از روي صافي هاي كارتريج ميكروني عبور داده مي شود.

حذف ميكروارگانيسم ها

ميكروارگانيسم ها همانند باكتري ها مي توانند موجب گرفتگي غشا شوند. حتي در برخي موارد نيز آنزيم هاي ترشح شده از ميكروارگانيسم ها بر روي غشاها، اثر تخريبي دارند. بنابراين لازم است آب تغذيه پيش از عبور از روي غشا به وسيله تابش ماورابنفش و يا كلرين ضدعفوني گردد.

تنظيم pH

تنظيم pH آب به منظور افزايش عمر غشا و جلوگيري از رسوب نمودن برخي از املاح، امري ضروري است. عمر مفيد غشاها در pH نامناسب به دليل هيدروليز شدن به مقدار زيادي كاهش مي يابد. pH مناسب براي غشاهاي پلي آميد بين 4-11 مي باشد، در حاليكه براي غشاهاي سلولز استات بين 4/5-6/5 است.

تنظيم دما

براي حفاظت غشا بايد دماي آب تغذيه در زمانه اي مختلف در حد 20 تا 25 درجه سانتي گراد كنترل شود. بيشترين دماي مجاز براي پلي آميد 35 درجه سانتي گراد و براي غشاهاي سلولز استات 30 درجه سانتي گراد است. دماي بالا در pH نامناسب سرعت هيدروليز غشا را افزايش مي دهد.

كنترل عوامل رسوب كننده

مواد اكسيد شونده همانند اكسيدها و هيدروكسيدهاي آهن، منگنز و سيليس مي توانند در طي فرآيند املاح زدايي، با رسوب نمودن روي غشا مشكلاتي را بوجود آورند و در نتيجه كارايي غشا را كاهش دهند. تركيب هگزا متافسفات را مي توان براي كنترل اين عوامل رسوب كننده، مورد استفاده قرار داد.

افزايش فشار

آب تغذيه پس از انجام تصفيه مقدماتي بوسيله يك پمپ فشرده شده تا پتانسيل عبور از غشا را دارا باشد. حداكثر فشار مجاز براي غشاهاي پلي آميد 28atm و براي سلولز استات 60atm با توجه به تجهيزات مورد استفاده مي باشد. يك شير كنترل به منظور تنظيم فشار مورد استفاده قرار مي گيرد. براي آب هاي با TDS بالا كه نياز به تامين فشار بالاست، لازم است غشا از جنس استات سلولز انتخاب گردد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.